龙门一番川沪·紫砂炖汤 • 沙田早几日同女朋友去咗沙田呢间餐厅沪菜,感觉价钱抵食之余,质素都唔错,所以推介俾大家。特别一提,依家餐厅推出特别菜式 $58嘅松叶蟹肉蟹膏小笼包(4只),推广期内更可用半价就享用到!😋😋..✅ 上汤小笼包 🥟 $40小笼包皮薄,入面馅料充满肉汁,调味做得唔错。😛..✅ 虫草花雕醉鸡 🐔 $78醉鸡好嫩滑,熟嘅程度掌握得几好。加上花雕酒香,系一道几好嘅小菜选择。👍🏼..✅ 蟹粉炒饭 🍛 $88蛋炒饭做到粒粒分明,而且卖相有光泽。饭上面铺上蟹粉酱,入而仲有几多蟹肉,蟹粉鲜味好浓,唔错。😛..✅ 腿茸奶油津白 🥬 $68奶油味几香,菜亦都好嫩,食落无根,而且鲜甜。😝..✅ 糖醋鱼块 🐟 $78鱼块用咗鱼柳,肉质嫩滑,而且无骨。外皮炸至香脆,加上酸甜酱汁,特别开胃,不过调味略嫌重手,但整体都唔错👍🏼..✅ 黑糖珍珠厚鲜奶 🥛 $32鲜奶浓厚,黑糖香甜,作为一餐饭嘅点缀,非常合适。提提大家,依家留言和订座,可即时享有88折优惠,而且更可免费成为会员(会员费价值$350)。成为会员后消费可享有9折优惠,优先订座、半价饮品(不包括生啤类),而且仲会定期赠送会员优惠。
龙门一番川沪·紫砂炖汤 • 沙田
✅ 上汤小笼包 🥟 $40
小笼包皮薄,入面馅料充满肉汁,调味做得唔错。😛

✅ 虫草花雕醉鸡 🐔 $78

✅ 蟹粉炒饭 🍛 $88

✅ 腿茸奶油津白 🥬 $68
奶油味几香,菜亦都好嫩,食落无根,而且鲜甜。😝

✅ 糖醋鱼块 🐟 $78

✅ 黑糖珍珠厚鲜奶 🥛 $32
鲜奶浓厚,黑糖香甜,作为一餐饭嘅点缀,非常合适。