2023-03-07 2546 浏览
之前系Hotel Alexandra staycation 时, 光顾过砲台山既黑布小巷。 食过返寻味, 今晚黎设有堂食的荔枝角店, 店铺装修简约, 但顾客络绎不绝, 证明小店系有口碑。其实今晚我有啲头痛,要多谢一男一女年轻店员既帮忙同包容,真心感谢。黑松露焦糖洋葱日本飞驒牛芝士蛋吐司黑松露味浓, 洋葱甜, 牛肉够嫩,咁厚都无渣无筋, 好有牛味, 不愧为日本飞驒牛。蛋白滑嫩,橙黄既蛋黄酱汁,令吐司入口有爆汁嘅感觉。黑松露焦糖洋葱大啡菇蛋吐司接受蛋奶素既朋友可选择呢款吐司,由于大啡菇已经好juicy, 所以爆汁程度有200% !番茄红烧台式牛肉面牛肉好软腍,配菜有超淋红萝卜白萝卜, 蕃茄蓉甚多, 面条弹牙,一流!跟餐加咗小食虾饼,三大块沾沾甜酸酱。芋头椰汁三色圆烟韧嘅三色圆有紫色同黄色,芋头椰汁香浓无比。甜品唔太冻,超正!不愧为必点甜品!台式茶饮有自家煲制冬瓜茶 ,少甜几好饮;桂花雪梨罗汉果茶,有助清肺润喉止咳化痰, 实在系养生茶。

番茄红烧台式牛肉面

跟餐加咗小食虾饼,三大块沾沾甜酸酱。

桂花雪梨罗汉果茶,自家煲制冬瓜茶

2023-03-07