2022-05-30
大坑位于天后同铜锣湾中间,闹市之中难得既绿洲🏝唔少设计师同埋本土创作者进驻开小店,亦有好多特色餐厅同饱点店,Cookie Vission就以爆浆美式曲奇爆红,吸引我今日过黎帮衬🍪小店装修简洁,以白色外墙配上内里绿色阶砖🧱烘培区同店面仲用咗玻璃分隔,可以比客人睇到制作既过程,令人更加想试下咁多款点心👨🍳除咗美式曲奇,佢地仲有冬甩同埋迷你灌浆冬甩🥯每种饱都有6,7只味,总有一款啱心水,包括有抹茶、朱古力、草莓、班兰椰子、芝麻同焙茶等等,今日11点几黎到,见唔到最想试既爆浆抹茶麻糬脆包🥲🌰Hot Chocolate Donut $40晒满朱古力粉既冬甩,我会暱称佢做脏脏冬甩,因为一路食就一路跌粉,真系做足准备先好开餐🙈原本一咬落去冇馅仲有d失望,点知原来朱古力浆收埋系棉花糖下面,甘甜而唔漏,食完即刻多巴胺上升,成个人都开心哂🤣
🌰Hot Chocolate Donut $40