2016-11-21
一直都想试下报导介绍新出既格仔饼,今日终于有时间同frd去旺中觅食。于是一连买左两只味,宇治金时($25)同金沙朱古力($28)因为去买既时候无乜人等紧,等左大概7-8分钟就食得喇朋友叫左宇治金时,一攞上手就觉得有份量,爆多红豆馅料,加上格仔饼皮同平时食既唔一样,比较厚身既。一啖咬落去,omg!原来热既饼皮同冻既红豆馅,可以好夹。而且格仔饼外脆内软,一啖食完,可能始终要做到爆馅效果,所以绿茶味并唔系好劲,但食到最后都仲有一丝丝抹茶的淡淡香味,都几滋味。我就叫左一个金沙朱古力味,卖相真系好相机食先,爆晒酱。食落9成9似食紧金沙!混合左脆脆既榛子酱,加上厚厚既格仔饼,食完我地两个都劲饱啦。由于个人口味偏甜,所以我好钟意食金沙口味,甜而不腻,欲罢不能。但如果口味偏淡既朋友应该可以落单既时候提出唔食太甜,叫佢地调较落料份量既。我地两个食完都真,系,好,饱,肚!好满足!ps:因为新鲜出炉既格仔饼好热,所以店员好细心咁提醒我小心热手❤❤而且笑容好甜,感觉被治愈呢!但我地食完已经饱到上心口,劲足料,所以都系留番下次再试埋玉桂苹果夹饼🤗🤗
我地两个食完都真,系,好,饱,肚!好满足!