2015-09-15 3192 浏览
新开的餐厅,有朋友想试,我地就去试下啦!讲真地点都方便,而且好阔落。系有一阵好轻微的霉味, 可能空气唔算好流通。 我地三个人叫左一只片皮鸭百多元,两个菜,生煎包,同埋一个心太软。 生煎包先来,普普通通,肉馅多但较实,底也煎得脆,不过有点烧得焦黑。其实两个菜都ok,几十蚊碟,比一般酒楼贵十元八块,真系有不少金华火腿,小棠菜百页其实几好食。咁点解觉得唔好呢?就系因为个片皮鸭!我都冇心机影,因为所谓一只片皮鸭的分量系平日酒楼的半只,都唔紧要啦,因为只百几蚊…但片皮鸭的皮系缩埋,好明显系系微波炉就咁整热! 完全唔脆皮, 似烧肉翻炒d皮嘅质地…同街外食的片皮鸭完全唔一样,肉更少,讲真系完全唔ok。甜品心太软系红枣里有年糕,桂花汁做底。未食完正餐就提早送来,先拿回去后等我地食完要上返又等好耐都未蒸热,都几搞野。合计五百几蚊,下次唔会再帮衬,因为依个价钱,荔枝角区好食的中餐多的是。