2024-10-29
黑糖包曾经为咗Outback无限任添嘅黑糖包而帮衬,相隔一排再嚟,黑糖包已经冇当初咁好食了,觉得偏甜。不过,热辣辣黑糖包配上自家制牛油这个经典配搭仍然好正🥖澳洲和牛纽约牛扒牛扒竟然比沙律早到。牛扒上碟时,好似出面啲扒房咁连餐碟都系热㗎,确实抵赞。伴碟嘅薯条都够热,但系唔够脆,麦当劳薯条仲好食。块扒嗌咗五成熟,好明显Overcooked。块扒有筋,所以食落好韧😮💨炸蘑菇成餐最满意就系炸蘑菇!炸粉唔厚,炸完仍然保持蘑菇嘅水份,感觉清新不油腻🍄香煎黑椒日式黄鲸吞拿鱼沙律沙律菜品种好多,不过切得有啲碎,啲菜有点霉,感觉不太新鲜。不过,牛油果生熟程度刚刚好!至于主角吞拿鱼,份量非常多,不过黑椒味太重,食落有点辣。沙律配有两个酱汁(千岛酱和酸酸的汁),两个都麻麻哋。其实简简单单落橄榄油和黑醋, 效果可能会更好🥗食食吓,经理行过嚟问我哋觉得食物如何,我哋反映返块扒唔系我哋嗌嘅5成熟,经理主动话帮重新整过一份🫢 听到经理咁样回应,觉得好surprise,因为出面好多餐厅听完意见通常答你:「哦,会帮你同厨房反映吓」,之后不了了之。所以,今时今日遇到呢种服务态度确实难得👏🏻第二次上碟嘅牛扒终于系五成熟啦
澳洲和牛纽约牛扒
炸蘑菇
香煎黑椒日式黄鲸吞拿鱼沙律
第二次上碟嘅牛扒终于系五成熟啦!不过,肉质仍然系好韧...感觉员工服务和厨房已尽力,系食材嘅问题吧😥
虽说系steak house,Outback已经大不如前了。牛扒唔掂,竟被其他菜式反客为主。