2023-11-07
话说系荃湾有一间叫做「牛摩」嘅地方,佢嘅特色就系佢嘅自助火锅,价钱又实惠,真系超吸引人!仲有一个E-PASS嘅选择,只需$999,平日晚上8点后就可以任食!而且如果加$39,就可以升级到食美国IBP牛板腱,咁抵!唔止,如果同朋友一齐去,仲可以有85折优惠㗎!真系好方便同抵食啊!我就嚟开始讲吓呢间火锅店嘅菜式啦!先嚟前菜先,佢哋有枝豆,简单煮熟嘅枝豆保持住鲜甜口感,真系好开胃!仲有迷你甜薯,个皮烤得香脆,入口之后系软糯嘅甜薯,真系好满足呢!最后仲有温泉蛋,个蛋白好软滑,加上浓郁深橙色嘅蛋黄,好滋味!而家嚟讲下重点啦!佢哋嘅招牌系美国IBP牛板腱,个牛肉超级鲜嫩,一煮入汤底就散发出香气同肉汁,真系令人满足到爆!仲有温泉蛋牛摩饭,个蛋白松松软软,加埋多汁嘅牛肉同香气扑鼻嘅饭,真系一道超有风味嘅主食!唔止系牛肉,佢哋仲有好多款肉类可以选择!例如牛舌,肉质柔软带嚼劲,好浓郁嘅牛肉味!再嚟就系羊卷肉,超多汁嘅羊肉,配埋火锅汤底,真系令人欲罢不能!仲有好多海鲜可以选择。例如青口,佢嘅肉质鲜嫩弹牙,同汤底一齐食真系鲜甜无比!再嚟就系鱿鱼仔,经过烹调之后仍然保持住弹牙口感,好有海鲜嘅味道!最后就系帆立贝
仲有好多海鲜可以选择。例如青口,佢嘅肉质鲜嫩弹牙,同汤底一齐食真系鲜甜无比!再嚟就系鱿鱼仔,经过烹调之后仍然保持住弹牙口感,好有海鲜嘅味道!最后就系帆立贝,肉质丰满,好鲜嫩,仲有微妙嘅甜味,绝对系海鲜爱好者嘅最爱!