2024-05-26 400 浏览
仲谂住新开冇乜人,点知weekday都就full,好在朋友早黎入到最后一张枱选左level 5 $598 再加$100 转A5 仙台霜降黑毛和牛其实level 4 $498已经有和牛,不过就冇写等级只系话藏王和牛Level 4起可以食3hrs,其他2hrs不过其实佢唔系好严,听到隔离话坐左4hrs都冇赶佢地走一开始会上寿司拼盘先,师傅即席手握寿司,都几新鲜饭都唔会太大件,放题黎架嘛,几惊一开始就饱左然后就会食sukiyaki,有教学,职员都会再教一次不过个炉极易㶶,真系要小心,始终个汁好高糖,就算仲有少少寿喜烧汁都会㶶,惊系咁加汁会肾亏就加下汤食完sukiyaki 可以加汤转hot pot不过我本身迟黎,都冇乜时间再玩hot pot 果部分,搞到冇机会试蟹脚🥲好在A5和牛食左唔少,起码回左本先叫左几转A5和牛,唔同部分都试均全部都高质好好食,唔系果d第一碟好靓,后面就求其出入口好香既牛脂,好软嫩本身想试下level 4 既和牛系点,但最后都系忍唔住点左A5配料区有可生食既日本蛋可以沾和牛食外面既炸物同order 既炸物都好好食!炸得干身唔油腻外面拎既日式炸鸡都几惊喜,唔系放到又淋又冻,

Level 4起可以食3hrs,其他2hrs
不过其实佢唔系好严,听到隔离话坐左4hrs都冇赶佢地走

一开始会上寿司拼盘先,师傅即席手握寿司,都几新鲜
饭都唔会太大件,放题黎架嘛,几惊一开始就饱左
寿司拼盘

然后就会食sukiyaki,有教学,职员都会再教一次

食完sukiyaki 可以加汤转hot pot

好在A5和牛食左唔少,起码回左本先
入口好香既牛脂,好软嫩

配料区有可生食既日本蛋可以沾和牛食

外面既炸物同order 既炸物都好好食!
炸得干身唔油腻
外面拎既日式炸鸡都几惊喜,唔系放到又淋又冻,拎左两次都系热得黎又酥脆多汁,唔厚炸粉
不过炸虾就比较一般,厚粉,下次唔拎
Order既忌廉饼都超级正,可惜一次要叫2旧咁多,同行朋友唔食忌廉饼,结果我自己食左2个……

配料区都好多野拎,但大部分系火锅料,所以我都冇咩试
另外仲有咖哩饭、关东煮、细细件既甜品
甜品仲有自助既爆谷机同雪糕机
雪糕机系百味堂,有朱古力同牛奶味,唔算好滑但系味道都几浓
小朋友岩食既野都算多~

另一个我㨂呢间既重点系甜品有梳乎里任食!而且系媲美疏乎厘专门店既质素(唔计外表)
超浓蛋香,我食既呢一转时候都掌握得岩岩好,内里湿润又有弹性
可惜冇得配枫糖浆,枫糖浆同梳乎里先系完美配搭
同埋建议要预早叫,因为佢储order一次过整,有时会等好耐

我坐最入面果度,环境都算坐得几舒服
见到近门口有一排细房可以成班朋友包房
另外有少量tatami位劲有feel,不过目测都系4人位以上既黎,应该下次人多d先有机会book到

整体服务不过不失,上菜好快(唔计梳乎里),都冇咩错漏
寿司拼盘
  • 仙台A5黑毛和牛