2021-11-07 677 浏览
犇之食堂,咁多只“牛”,睇个名都知要黎食牛啦🤣呢间系台湾菜黎既,平日有午市套餐,今日星期六晏就黎食,就有假日套餐。除左饭面呢啲主食之外,仲有好多唔同既小食好似台式香肠、甜不辣、盐酥鸡、大肠拼小肠咁,仲有好多台式特饮拣添!挂住台湾都可以黎试下😀 1⃣️眷村红烧牛肉面($98) 呢个系假日既午市套餐黎,包埋肉燥青菜同埋饮品。汤底香浓,微辣,面系偏粗身既,但系食落觉得如果再烟韧啲会更好😛牛肉用左牛𦟌,几厚几大片,唔错😋  2️⃣犇之卤肉饭($50)有卤蛋、腌过既青瓜,同埋卤肉。卤肉肥瘦均匀,食落够油脂感🤤但系未去到入口即化,同埋唔够浓味同浆口🙈卤肉汁唔会太咸,都够捞饭既,但系略显偏稀身。  3️⃣眷村牛肉卷葱饼($56)成餐我最满意呢个🤩呢个真系一定要嗌!做法系类似蛋饼,但系用左葱抓饼黎包住入面既馅料。虽然食落会比蛋饼既皮厚啲,但系更加有葱油香!入面包住牛𦟌、酸菜、青瓜,馅料满满,而且食落一啲都唔会干身,牛𦟌算厚而且煮得够淋,有蒜香味,青瓜又可以中和翻其他食材既浓同腻!好正!

1⃣️眷村红烧牛肉面($98)

2️⃣犇之卤肉饭($50)

3️⃣眷村牛肉卷葱饼($56)
眷村红烧牛肉面
犇之卤肉饭