2020-05-13
📍 Milksha公司本身谂住新年完左,大家同事聚下餐,但因为唔想饭聚而令大家中招,所以决定订外卖食,每人都有一个pizza同一杯茶饮。茶饮就决定系网上外卖平台嗌迷客夏。-珍珠茉香绿茶拿铁迷客夏既茉香绿茶拿铁真系几唔错,拿铁比例可以,会先饮到牛奶既香甜,后调茶味回甘。他们的珍珠唔系普通黑珍珠,系白玉珍珠,口感软中带Q。白玉珍珠佢地话系用蜂蜜一齐煮,所以本来就带甜味。-金橘柠檬酸酸甜甜,饮落好清新,食完pizza好腻,中和返啲饱腹感。-珍珠高山乌龙拿铁乌龙茶味甘香浓厚,奶味好鲜甜,搭配完美,加埋蜂蜜煮既珍珠好夹。-有段小插曲都想话返俾大家知既系,我地本身订12:45既外卖,但因为冇人送货所以被取消左张单 所以3点再订过,结果铺头将12点几冲好既茶饮系3点几送过黎,饮落有啲唔新鲜。不过,我谂冲完即饮会再好味啲。-地址:铜锣湾利园山道17号
珍珠茉香绿茶拿铁
金橘柠檬
酸酸甜甜,饮落好清新,食完pizza好腻,中和返啲饱腹感。
珍珠高山乌龙拿铁
地址:铜锣湾利园山道17号