2021-08-31
澳门丸记清汤腩王 (石门)📍沙田石门安群街3号京瑞广场1期地下G02号舖今日好早就收咗工啦,但系要等到6:30先可以去上堂学嘢。趁呢个时间梗系去食下野啦,咁岩经过见到呢间「澳门丸记清汤腩王」店,就冲左入去啦。其实女小编系澳门生活左好多年,所以见到澳门呢两个字格外亲切,谂都唔谂就决定食呢一间!当小编喺度等待朋友嘅时候,听到好多人都会叫清汤牛腩河同埋海南鸡饭!点解个个都叫呢两个?原因其实好简单,因为呢度最出名嘅就系边两样嘢啦!清汤牛腩更系必食之选👉🏻 清汤牛腩河 $48必食!!必食!!必食!!清汤牛腩河有名你叫啦,啲汤都真系几清架同埋无咩油,好健康。虽然碗汤好清但依然会带一啲牛味👍🏻👍🏻所以好好味!加上佢啲牛都真系好有牛味又好淋,又好易咬,一个字讲哂 正!👉🏻海南鸡饭 $53呢个海南鸡饭会额外配一碗胡椒汤,系用黎捞饭食既。当个胡椒汤倒落去个海南鸡饭之后,个饭顿时变得辣辣地,别有一番风味!👍🏻而且啲鸡都好滑又啖啖肉,so yummy 🤤 顺带一提海南鸡上面会有两个不同既酱汁,如果你觉得啲酱汁唔够用嘅话你地系可以叫职员即刻比新嘅酱汁俾你✨所有套餐系可以加$3 转冻饮,加$7转汽水,加$10转特
📍沙田石门安群街3号京瑞广场1期地下G02号舖
👉🏻 清汤牛腩河 $48
👉🏻海南鸡饭 $53
✨所有套餐系可以加$3 转冻饮,加$7转汽水,加$10转特饮。 而面底可以选择河粉/幼面/米粉/米线/粗面,仲可以额外加$9跟蔬菜一碟(细),菜个方面可以选择菜心/生菜/芥兰。
📢餐厅环境
餐厅好宽敞,而且坐得好舒适,店内仲会有流行曲播放,而佢啲音乐都唔算太大声,完全唔会阻碍你同朋友倾计。而好似小编系到等朋友既时候,又可以听音乐休息下。顺带一提,店舖嘅职员都好好,好有礼貌。
美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数:⭐️⭐️⭐⭐️
服务态度:⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
(满分为 5⭐)
#全力食|#密密食|#情侣档揾食|#小店推介|#餐厅推介