2023-07-09 277 浏览
今日收工系观塘揾食,想食西餐就同朋友去咗呢间Non Kitchen,对上一次嚟过觉得食物同服务质素都几好,唔想谂嘅不妨拣set for 2($598)。先来到嘅系面包篮,面包外皮酥脆,内里柔软,另外仲有breadstick,搭配上鲜美柔滑嘅松露牛油,令人食指大动!前菜方面,凯撒沙律嘅沙律酱汁与新鲜生菜叶等蔬菜完美结合,加上烤面包丁及烟肉碎,口感丰富。而甘笋汤则是温暖的一道汤品,汤汁浓郁,甘笋甜味与酸味平衡得宜,喝完后让人感到舒畅。烟三文鱼薄饼底酥脆,搭配上鲜嫩烟三文鱼、火箭菜同芝士,味道相当美味。然而主角当然是炭烧美国安格斯西冷牛扒,牛肉炭烧香气十足,三死熟口感嫩滑,配上烤马铃薯块及露荀,卖相及味道都唔错!最后来到甜点时间,意大利雪糕泡芙的泡芙外皮酥脆,内里填满了香浓朱古力雪糕,搭配上杂果,味道令人惊艳。朱古力心太软则是浓郁的朱古力心馅,外皮松软,入口即化,好有惊喜,好想encore!整体而言,呢间餐厅菜色美味,食材品质、服务质素也高,让人印象深刻,值得再来品尝。

烟三文鱼薄饼

炭烧美国安格斯西冷牛扒