2024-10-03
任食火锅食嚟食去都系几间连锁店,所以今次朋友就提议试吓啲新嘢。我哋就近近地喺旺角揾咗间无限时火锅放题试吓。一去到舖头店员就好热烈欢迎我哋啦,仲提供埋围裙俾我哋打边炉门口已经大大只写住无限时放题,餐厅一共有三个套餐。感觉三个套餐之间嘅差额唔算好多,所以我哋就拣咗最多嘢食嘅set C汤底就拣咗胡椒猪肚汤底非常足料㖞,好多猪肚本身已经有好多款肉类同埋海鲜,我哋就梗系主打食牛肉啦!牛肉嘅选择真系好多,连a4和牛都有好几个部位可以拣。我自己就最钟意食a4后腿肉同埋肩胛肉眼!牛味浓郁之余软度适中嘢饮柜亦都好大有好多唔同嘅选择,包括汽水同埋唔同种类嘅茶。啲牛肉烫几下就食得啦,唔好浪费咗啲咁靓嘅牛肉除咗用手机点餐拣牛肉海鲜之外,仲可以出去自助吧饮食㗎。例如系啲蔬菜同埋丸等等,公仔面仲有辛辣面㖭啊!当然唔少得有自助调味料吧除咗最常用嘅辣椒香葱芫荽,仲有其他酱料。自助吧区除咗一啲火锅料同埋饮品之外,佢仲有啲小食可以俾客人任食~有青瓜同埋云耳,仲有一啲炸物。等紧火锅嘅时间都可以食住呢啲前菜先总括嚟讲呢间火锅店比起连锁嘅选择更多,价钱仲要更平。去开旺角想打边炉可以一战
我自己就最钟意食a4后腿肉同埋肩胛肉眼!牛味浓郁之余软度适中 嘢饮柜亦都好大有好多唔同嘅选择,包括汽水同埋唔同种类嘅茶。
啲牛肉烫几下就食得啦,唔好浪费咗啲咁靓嘅牛肉