2024-11-24
想嚟KABOOM好耐 佢嘅室外花园可以系户外用餐之余仲可以饱览全维港景色😍好似依加秋天凉凉哋又傍晚时间嚟睇日落系非常写意嘅一件事不过今日落雨湿湿 室内嘅座位反而更受欢迎室内装潢更以竹子铺满整个天花 令人置身于国外一样 远离烦嚣餐厅由酒店级名厨主理 多款以东南亚为主题嘅Fusion菜色及小食🍽️Hamachi Ceviche ($128)哈马奇酸橘汁腌鱼 摆盘超靓鱼肉好新鲜 厚切且份量够多 微酸嘅Kaffir lime酱汁好freash 系一道出色嘅开胃前菜🍽️Thai Beef Tartare with Bon Marrow ($158)泰式生牛肉他他拌牛骨髓生牛肉他他肉质爽弹好新鲜 配脆片食唔错个牛骨髓我哋挂住倾计 完全忘记咗佢无食到🥹🍽️Flank Steak with Tomato butter Risotto ($228)牛腹排好香 咬落软腍 唔需要额外再加任何调味都已经好好食Risotto个酱汁用咗番茄酱同忌廉汁搅拌制成 食得出都有唔少其他泰国香料🍽️Baked Sambal COD fish ($348)银雪鱼好大份 COOKING时间控制得非常好 鱼肉非常嫩滑酱汁调味各方面都唔错
好似依加秋天凉凉哋又傍晚时间嚟睇日落系非常写意嘅一件事
不过今日落雨湿湿 室内嘅座位反而更受欢迎
室内装潢更以竹子铺满整个天花 令人置身于国外一样 远离烦嚣
🍽️Hamachi Ceviche ($128)
哈马奇酸橘汁腌鱼 摆盘超靓
鱼肉好新鲜 厚切且份量够多
泰式生牛肉他他拌牛骨髓
生牛肉他他肉质爽弹好新鲜 配脆片食唔错
个牛骨髓我哋挂住倾计 完全忘记咗佢无食到🥹
牛腹排好香 咬落软腍 唔需要额外再加任何调味都已经好好食
银雪鱼好大份 COOKING时间控制得非常好 鱼肉非常嫩滑
酱汁调味各方面都唔错
🍸Damn Pissed OFF! ($108)
呢杯Damn Pissed OFF! 系以份子料理方式融入鸡尾酒中
卖相系一个鸭仔浴缸 得意又易入口
🍸Miss You! ($108)
呢款Cocktail好靓 亦粉色雀鸟呈现
都系一杯容易入口又好饮嘅Cocktail
KABOOM所有嘅菜式多以食用鲜花嚟做装饰 摆盘望落又靓又Colorful
食物全部都好新鲜好好味 价钱相宜对得起食客 今晚食得好开心😊物超所值👍🏻