2023-07-19
我哋一行两人﹐喺七月八日晚路经呢间酒楼﹐被门外嘅晚饭孖宝宣传单张吸引﹐入咗去食晚饭。我哋嗌咗一份晚饭孖宝﹐两个鸡汤花胶炖螺头﹐全部嘅食物﹐都系水准之下!先讲炖汤﹐系一大煲煲好𢳂出嚟𠮶只﹐而唔系原盅炖汤﹐火候还好﹐但就唔够热、唔够咸。跟住嚟嘅系烧鹅﹐上枱系微温﹐皮唔脆﹐肉质非常老﹐有几旧直头咬唔开﹐底下垫底d豆d味好甜、好怪。跟住到大佬出场﹐好听嘅叫清炒河虾仁﹐唔好听嘅就系急冻三色豆捞急冻虾仁!见到个卖相已经无晒胃口﹐好似随意喺冰箱攞两包急冻嘢捞埋一齐咁!你急冻货都唔紧要﹐比少少诚意﹐炒得够味d、比d火喉、卖相靓少少都得啩?!仲衰过自己屋企炒﹐咁都好意思攞出嚟卖比人?老实讲﹐话就话特价﹐其实加埋d茶芥杂费﹐都唔系好平﹐你做得特价都系想吸客﹐而家你比d咁嘅嘢人﹐食完一次都怕怕﹐仲点敢返转头帮衬?