2019-12-21
朋友生日聚会好选择,房间有最底消费,但系如果多人食基本上都一定过!今次系朋友慕名而来,叫咗两个汤底一个系猪肺汤,令一个系蟹煲,猪肺汤就略为淡左少少,但系个椰子蟹煲就好好饮!汤底上嚟之后都系先饮咗汤😬😬,之后先加汤开始打边炉食物材料相当新鲜,因为生日嘅关系所以都叫了好多正材,象拔蚌抵食,鲍鱼同蚝新鲜!另外打电话来订位,会有一条新鲜刺身鱼送,条鱼有惊喜,因为有两种食法,一种系加咗酱汁,个酱汁系酸酸地几开胃,另一种系普通食法可以加豉油。建议大家先食咗个普通嘅,因为如果先是个酱汁就食唔番本身个鱼嘅鲜味。另外叫了几款将爆丸都几好食!其实打边炉最紧要材料新鲜,呢一点佢哋做到。牛肉个人觉得本地牛比较有牛味。价钱都算合理,我哋10个人价钱七千几蚊,平均每人七百几,我哋食咗好多嘢,又叫熟食又饮了生啤,叫了2转全枱满仲要叫咗象拔蚌鲍鱼等,个个都好饱,不过略嫌时间比较早收可能系我哋平时做开夜鬼。