2024-05-27 49 浏览
今日去左一间系尖沙咀既火锅店,  呢间铺头比较特别, 装修同风格都似酒吧, 开到好夜, 而且坐得舒服, 仲见到有VIP房可以一路打边炉一路唱K我地首先叫左胡椒猪肚鸡火锅, 黎到真系吓亲, 竟然有成只鸡比你自己落, 首先当然就饮下个汤先啦, 好甜, 胡椒味都几出, 我就饮左几碗, 猪肚切得又大又厚, 肉质鲜嫩有嚼劲, 仲有份量好多, 食到最后都仲未食晒, 另外鸡都好鲜, 黎到比我地自己落, 唔怕佢煮到老晒, 碌到嫩滑既的鸡肉岩岩好, 而且成只鸡既份量真系好多, 好抵食火锅料我地叫左土鱿, 口感好爽脆, 食落好新鲜冇腥味, 然后就系五花趾, 即系牛展, 但系我就好钟意食, 因为通常五花趾都好有牛味, 呢到既五花趾都冇令我失望, 食落好有牛味, 而且唔会好韧, 都算高质最后我地叫埋鲜虾云吞, 云吞入面有成只虾仁, 鲜嫩多汁, 个皮都薄, 每粒云吞都好饱满, 食落好有满足感作为一间火锅店形式既酒吧, 呢到既食物质素都好好, 而且周未仲有波睇, 可以一路睇波一路打边炉, 绝对系一个好好既选择

2024-05-19