2020-10-06 151 浏览
朋友又带我食好西,今次带我去呢间位于庙街既小酒窝餐厅!呢度系食印度fusion菜,一坐低会先上一碟印度薄脆饼配薄荷青酱俾你醒醒胃。👍🏻朋友食过返寻味,点返佢之前食过既菜式~😆1️⃣Nachos 墨西哥薄脆片配芝士酱 ($120)即叫即焗既Nachos,非常香脆!配上意大利芝士、墨西哥辣椒、牛油果酱、酸忌廉、蕃茄沙沙,酸酸甜甜辣辣,绝对推荐作为第一道开胃头盘!🤩🤩⭕️因为即焗,只碟会好热,所以刚上枱要小心!2️⃣Four Seasons Pizza 四式芝士薄饼 ($148)呢度既pizza同平时食既意式pizza唔同,好有特式。因为薄饼除左四式芝士、新鲜菠菜、烤薯仔、蘑菇、酸忌廉外,仲配上印式辣味烧鸡、泰式甜辣酱,成个pizza既口感同味道都好丰富,仲好有东南亚风味!⭕️记得衬热食,因为芝士多到可以拉丝!不过我冻左少少先食都一样好好味~🤤🤤3️⃣Shrimp Salad with Asparagus鲜虾芦笋沙律 ($138)同我食饭朋友应该都知懒健康我点都会点份沙律~😂呢款沙律除左鲜虾芦笋,仲有杂锦蔬菜、蕃茄仔、胡萝卜、牛油果。食材非常新鲜,好爽口!加埋泰式酱汁,平日觉得沙律味道好寡既朋友都觉得好惹味
朋友又带我食好西,今次带我去呢间位于庙街既小酒窝餐厅!

朋友食过返寻味,点返佢之前食过既菜式~😆

1️⃣Nachos 墨西哥薄脆片配芝士酱 ($120)

⭕️因为即焗,只碟会好热,所以刚上枱要小心!
墨西哥薄脆片配芝士酱

四式芝士薄饼

同我食饭朋友应该都知懒健康我点都会点份沙律~😂呢款沙律除左鲜虾芦笋,仲有杂锦蔬菜、蕃茄仔、胡萝卜、牛油果。食材非常新鲜,好爽口!加埋泰式酱汁,平日觉得沙律味道好寡既朋友都觉得好惹味食多两啖~😋

⭕️都有啲辣架,所以唔食得辣既朋友仔可以选择冇落泰式酱汁既沙律~
鲜虾芦笋沙律

4️⃣Mango Lassi & Strawberry Smoothie ($52 each)
即叫即整,新鲜又唔太甜。食左辣野饮返啖就舒服返晒。
Strawberry  Smoothie
Mango  Lassi

总括黎讲,系好味既!同埋都多款式系有辣味,所以喜辣既朋友仔不妨黎试试呢度既fusion菜式啦!
印度薄饼配薄荷青酱
墨西哥薄脆片配芝士酱