2021-03-28
先唔讲等咗50分先上第一道菜白灼虾,见到菜单有好多唔同嘅套餐,最平嘅二人餐系488,我哋叫咗588嘅二人套餐,个分别好似系多咗一味𩠌,分别讲吓每一道𩠌先,第一道𩠌白灼虾,冇乜特别,有几只大嘅虾再捞埋一啲细嘅下一齐,第二,椒盐赖尿虾,唔系热辣辣嘅,应该唔系啱啱炒起,同埋个份量都好少,得两只,第三味菜系炒生菜,我觉得成餐饭最好味系碟炒生菜,第四味𩠌系鲍鱼,一见到个样就即刻唔开胃,咁都可以攞出嚟,上面黑蚊蚊又冇擦,同埋一睇就知系唔新鲜,食落去系偏硬一啲都唔爽口第五味𩠌系一条蒸鱼,直情眼都突埋,餐牌上面写清蒸海上鲜,真系冇谂过系食啲一款鱼,平时喺街市买$25.1条,茶餐厅食$78,但系我想讲茶餐厅都好过佢好多,蒸鱼都可以overcook,大家可以睇相,如图片一样,鞋的好啦最后一道𩠌系姜葱炒蟹,好多浆应该落得太多生粉,食完即刻去OpenRice睇吓,点知系咁多负评,又中伏,最后连埋个白饭埋单648,普通茶餐厅或者大排档都好食过佢,如果特登入西贡食海鲜嘅朋友可以试第二间
第三味菜系炒生菜,我觉得成餐饭最好味系碟炒生菜,