2024-06-03
1916 浏览
放工同丫妹做完gym, 饥饿感爆灯, 系附近兜咗个圈, 比我地发现咗呢间主打炸鸡嘅韩国料理餐厅, 正好我们二人都热爱食炸鸡, 就吸引咗我地入去试试。餐厅干净企理, scan QR code落单, 全日免加一, 除了炸鸡外, 还有一些主食, 例如韩国饭卷、炸酱面、鱼糕、年糕等等.... 所有炸鸡仲要系无骨, 可以放心啖啖肉入口, 而且口味款式都几特别, 第一次黎当然想试多d口味, 所以就拣咗个四拼炸鸡set, 可以自选心水口味炸鸡。 韩滋乐四拼炸鸡: 每件炸鸡切成刚好一口一件的size, 即叫即炸, 香脆不油, 肉质几嫩, keep到些少肉汁, 配上不同调味, 更有惊喜!蜜糖粟米雪花炸鸡: 味道香甜轻盈, 食落唔会觉得过份调味, 不过唔见有粟米芝士雪花炸鸡: 咸甜芝士雪花令炸鸡更邪恶美味, 可能系芝士粉关系, 做到点到即止, 唔会好济。乳酪洋葱炸鸡: 炸鸡皮稍吸了幼滑奶酪嘅乳酪酱, 配上爽脆洋葱, 很健康。咖哩皇炸鸡: 咖哩香甜, 很惹味。炸酱面:size好大碟, 炸酱足够捞起成个面, 面条偏林, 食落好浆口湿滑, 味道咸甜不会重口味, 夹集了肉碎、青瓜丝、尽索咗汁酱嘅洋葱, 令口感有
餐厅干净企理,
咖哩皇炸鸡: 咖哩香甜, 很惹味。
炸酱面:
size好大碟, 炸酱足够捞起成个面, 面条偏林, 食落好浆口湿滑, 味道咸甜不会重口味, 夹集了肉碎、青瓜丝、尽索咗汁酱嘅洋葱, 令口感有层次。
烤牛卷饭: 食材比例比饭多, 卷得偏松散少少, 卷了牛肉、青瓜、红同埋黄萝卜, 再加上芝麻, 层次好丰富又香口。
弘大玫瑰炒年糕:
玫瑰酱原来系韩式辣酱加忌廉, 个汁creamy, 忌廉味重, 不过就唔觉辣; 年糕口感烟韧, 仲配有韩式粉丝、香肠、烟肉、椰菜...
水蜜桃梳打: 果香味浓, 清新香甜。
西梅汁: 微酸, 既解喝, 又可以帮助消滞