2023-03-30 25 浏览
车仔面平时食得多,但系冬荫功汤同咖哩汤既车仔面都系第一次食,另外仲有鳄鱼汤,感觉几特别。食物款式都几多,除咗有车仔面之外,仲有饭,多款小食同埋饮品等等,而且价钱亲民。冬阴功汤三𩠌面萝卜清甜冇渣,炆得够透,豆卜豆味香,索哂汤汁精华,牛筋炆得够腍,不失弹性,而且都入味。油面顺滑,食落唔会油腻,口感烟韧。咖喱汤两𩠌面咖喱汤底有大中小辣,我哋拣咗小辣,味道浓郁,而且辣得惹味,饮落顺喉。红肠厚薄适中,有咬口,味道咸香。贡丸口感爽弹,食到香菇粒同菇既香味。面就拣咗米线,米线煮得啱啱好,软硬适中,索埋咖喱汤底,够晒入味。泰式炸鸡翼鸡翼一共有四只,每只都大大只,外皮炸得够脆,鸡肉都几滑,而且有肉汁。点埋泰式辣酱,酸甜解腻。腐乳炒唐生菜都有镬气,咸度适中网纹春卷春卷皮口感酥脆,食落好香口,馅料丰富饱满,唔错。吉列炸虾饼虾饼炸到金黄色,非常吸引,虾饼爽口弹牙,而且几鲜味。香甜蔗虾蔗虾虾肉爽弹,几香口。薄荷青柠梳打薄荷同青柠互相融合,酸酸甜甜,口感较为清凉,几解渴。红茶花伝柠檬茶柠檬茶酸甜开胃,甜度适中,而且有茶香。

冬阴功汤三𩠌面

咖喱汤两𩠌面

泰式炸鸡

腐乳炒唐生菜都有镬气,咸度适中

网纹春卷
春卷皮口感酥脆,食落好香口,馅料丰富饱满,唔错。

吉列炸虾饼
虾饼炸到金黄色,非常吸引,虾饼爽口弹牙,而且几鲜味。

香甜蔗虾
蔗虾虾肉爽弹,几香口。

薄荷青柠梳打
薄荷同青柠互相融合,酸酸甜甜,口感较为清凉,几解渴。

红茶花伝柠檬茶
柠檬茶酸甜开胃,甜度适中,而且有茶香。