2023-07-31 500 浏览
之前睇烧卖关注组,先知道呢间点心铺! 位置虽然系角落位,但系都算易去,除左系太子站,仲可以系旺角当过去! 因为烧卖共和国而得知既徐记,紧系要试试佢既烧卖!呀妈家姐烧卖,原来点心都可以做厨师发办,又几有趣!! 四色烧卖见到都几开胃! 黄色个款系姜味,入面有D姜丝,食落去有好微既姜辣味,中和左平时烧卖既油腻咁,比想像中夹,感觉连长辈都会钟意。绿色就系韭菜味,呢款有D似平时食饺子既味道,韭菜味系好突出。虾酱味既烧卖都系第一次食! 带有少少咸香! 青酱味既烧卖就似fushion感觉 ,平时食意粉先食到既味道,估唔到系烧卖到食到!腐皮虾卷有惊喜! 外皮好脆好脆,虾肉弹牙,仲有D萝卜丝增加口感。金钱肚最钟意系个汁,好惹味,内藏亦没腥味。菜苗饺好大粒,好足料,入面D虾粒同样系弹牙,每啖食落都好满足! 徐记甘露呢个甜品一级棒! 平时都比较少系甜心铺食到冰粉,上面好多花生粒同芝麻,好香口,重点系佢唔会太甜!! 夏天食呢个真系好岩! 小店值得更多支持!
因为烧卖共和国而得知既徐记,紧系要试试佢既烧卖!

腐皮虾卷
有惊喜! 外皮好脆好脆,虾肉弹牙,仲有D萝卜丝增加口感。

金钱肚
最钟意系个汁,好惹味,内藏亦没腥味。

菜苗饺
好大粒,好足料,入面D虾粒同样系弹牙,每啖食落都好满足!

徐记甘露

小店值得更多支持!