2023-07-25 59 浏览
旺角除左有好多特色的美食之外,都有好多唔同形式既串烧!包括有好多唔同既串烧店,今次我去成既串烧店,入店有唔似香港食得到既特色小食,真系有D惊喜!虽然店舖唔算好大位置但环境都相对舒适同座位都宽阔,再加上有日本白色风格灯做衬托,显得更舒适!今次朋友同我都叫左出面店舖比较少有嘅花甲粉,花甲粉配上清汤味道鲜甜!粉嘅质地充分显示幼滑鲜嫩!之后我哋再叫咗个串烧猪颈肉配上甜甜咸咸嘅调味粉酱料非常开胃!猪颈肉质地本身烧得啱啱好!之后再叫咗个煎鹅肝多士,都是质地外脆内软配上微甜酱汁,食到唔想停!最后叫咗一个唔系周围有得食嘅桂花凉冰粉,因为桂花粒嘅清香再配上冰粉微甜,冰粉质感嫩滑,桂花粒香浓,仲要大大碗非常抵食!名称: 串烧阵地址: 旺角通菜街1号威达商业大厦地下M号舖

名称: 串烧阵
地址: 旺角通菜街1号威达商业大厦地下M号舖