2019-06-02 152 浏览
今日朋友带路,话最近大埔开左间几特别既药膳养生鸡煲,几好食,就带左我地去食开左冇耐,我住大埔唔系成日去开呢边,唔系朋友讲都唔知佢有好几种选择,主打系古法药膳醉鸡煲,咁黎得食梗系试主打野,冇理由试普通野,所以就叫左呢个,再叫d其他火锅配料食呢d药膳煲,佢地既功效都几多咁,行气活血、对女士特别补咁,真系叫我女朋友食多几旧睇下有冇咩变化😂半只鸡既份量,都好够我地4个人食,一上煲时,已经闻到药膳既味道,杞子、龙眼肉等,睇落都好足料。而醉鸡腌制得不错,酒味香醇又唔会太强烈而有d配料大家可以试下,我觉得几好食同特别云吞、菜肉饺等,佢地都系每日自家包制,皮薄馅多,食落都啖啖肉准山几爽口,食落好似薯仔咁,但几fresh 枝竹够新鲜总括黎讲,食得出佢地既心思,支持一下小店!
开左冇耐,我住大埔唔系成日去开呢边,唔系朋友讲都唔知

而有d配料大家可以试下,我觉得几好食同特别

准山几爽口,食落好似薯仔咁,但几fresh
枝竹够新鲜
总括黎讲,食得出佢地既心思,支持一下小店!
2019-05-20