2020-08-28
星期五谂住食返餐好,唔熟奥运d餐厅, OpenRice 见到呢间餐厅有600几个好评, 就去试吓啦, 叫咗个西班牙炒饭, 招牌乳猪仔同埋炭烧澳洲肉眼扒。第一碟上菜嘅西班牙炒饭,好大碟,以为几好食,但系食落口我从未食过咁难食的西班牙炒饭,完全冇味海鲜亦系雪藏野,大虾仲要系梅嘅,青口仲要臭嘅。第二碟上枱系个招牌乳猪仔,原来系四件普通嘅烧猪肉面包。系屋企买旧猪展夹面包食仲好食第三碟最精彩就系𠮶块肉眼扒,我以为自己去咗花X餐厅食,成块扒用梳打粉𢲡到啲肉完全冇口感,冇肉味,块扒本身已经唔新鲜,再加埋佢用梳打粉,真系完全唔知点去形容呢旧嘢。埋单近成千蚊,食埋呢啲劣食,唔系钱嘅问题,系食完一肚气。跟住上返OpenRice认真睇食评,全部食评都系一样,每一个食评都都影门口招牌,个个都影环境,个个都影餐牌,全部点嘅菜都大同小异,请人食免费餐写线稿都唔好咁过分。我只怪自己白痴,冇睇清楚食评,就盲舂舂走入去食,衰啲讲句麦当劳都食得开心过佢
埋单近成千蚊,食埋呢啲劣食,唔系钱嘅问题,系食完一肚气。