餐厅: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
资讯:

2022-12-25 42 浏览
某日谂唔到食乜,系度苦恼紧点算既时候,朋友见到呢间海鲜蒸锅专门店既午市套餐好似几得意,就入左去试下👀🦀蟹仙精致套餐($128+10%)呢个套餐包左自选海鲜、自选点心同埋蟹皇饭,咁我就拣左:※※海鲜※※🦐北海道赤虾:menu话系越南大虎虾,但店员话系北海道赤虾,咁我信店员既🤣店员话呢种虾主要系食虾头,又真系非常多膏好甘香😳虾肉新鲜又够厚肉,但可惜冇挑虾肠🦪刀贝蚌:鲜味好出,新鲜又冇沙※※点心※※🥟野生濑尿虾浓汤蟹肉灌汤饺:超级大只饺!馅料好足料好弹牙,食得出加左好多海鲜,好有鲜味,皮薄馅靓👍🏻个汤要拮开左只饺等入面既汤汁捞埋入去先会好饮,如果唔系会太淡味,成个餐最好味系呢样💕🤍蟹粉酱馒头:中规中矩,唔太食到蟹粉味🐥虫草花鸡蒸蟹皇饭:鸡肉几嫰滑,蟹皇饭闻落几香但味道偏淡🥥椰汁炖越南雪燕:用现金付款就会送呢个甜品,椰汁味几浓,雪燕份量都多,雪到好冰冻好消暑整体嚟讲呢个套餐都几丰富,海鲜点心主食冷泡茶都有,仲送甜品,味道都唔错,所以都会有兴趣试下佢地晚市套餐既

🦀蟹仙精致套餐($128+10%)
呢个套餐包左自选海鲜、自选点心同埋蟹皇饭,咁我就拣左:

※※海鲜※※
🦪刀贝蚌:鲜味好出,新鲜又冇沙

※※点心※※
🤍蟹粉酱馒头:中规中矩,唔太食到蟹粉味

🐥虫草花鸡蒸蟹皇饭:鸡肉几嫰滑,蟹皇饭闻落几香但味道偏淡

2022-10-25
午餐