2024-02-18
湾仔 📌EL Gordo Tacos & Grill Factory好朋友牛一🎂 要食个靓lunch 庆祝下🥳 谂嚟谂去谂去,醒起平时行过见到呢间色彩缤纷嘅墨西哥餐厅,反正未试过墨西哥菜,餐厅电话一直打唔通,我就 Openrice book 位 😊Lunch set 百几蚊 • $108-$148,可选择餐汤 🥘or 沙律 🥗,like 餐厅嘅 ig 同 fb 仲可以送饮品 。我哋 3个人拣咗 3 个Sets,个 Main 一上枱,「哗!」见到好大份下 ~▪️Grilled Rib-Eye Steak 扒肉眼扒 🥩 $148 牛扒烤得靓仔,扒厚身又大份◦叫咗 7 成熟,肉质啱啱好,牛味重,有咬口。不得不赞个配菜薯角真系几好味,外脆内软,薯味浓。薯角为呢个Dish 加咗唔少分😋▪️Grilled Salmon Fillet 香煎三文鱼扒配少蛋饭 🐟 $ 148呢个 Dish 又系份量十足。三文鱼煎得好香,而饭亦混合咗洋葱、炒蛋、蕃茄,好啱[饭桶]爱好者。▪️Larb Gai Tacos 烤牛肉玉米卷 🌽 $108原本以为呢一款系卜卜脆嘅饼皮,上枱至知原来系软糯玉米🌽饼卷,包住牛肉碎(Mixed
原本以为呢一款系卜卜脆嘅饼皮,上枱至知原来系软糯玉米🌽饼卷,包住牛肉碎(Mixed 洋葱、椒粒、葱粒、蕃茄仔...etc),充满墨西哥风味。
热辣辣嘅油条,炸得香香的,沾满肉桂粉嘅 Churros 一件一件层层叠,又以 🍓 点缀,但稍为偏甜,所以唔使点咁多朱古力酱🫕。另外要赞一下店员,用尽成只碟嘅空间写上 Happy Birthday 🎶 整个摆盘又真系几靓㖞 🤎寿星女表示好开心 🥰