2024-06-22
一落机已经好挂住喺香港打边炉,乡下虽然咩都好但始终揾间火锅店就难啲啰🥹呢间火锅店平时就饮酒饮得多,捞埋火锅真系估佢唔到,喺宝勒巷嘅地舖,门面非常吸睛,唔怕揾唔到!地库环境都好宽敞,座位好舒服唔会好逼店员好好一坐低除咗介绍咁多款汤底之外,仲请我哋like同share佢哋嘅社交平台,可以免费送汤底或者半价拣另外既精选火锅,超抵呀!我哋就拣咗麻辣鸭血锅拼蕃茄薯仔浓汤,两款汤都有汤料,谂到系送既就更加抵🤪等紧焗炉滚嘅时候有咩做?梗系食住菜先啦!狗毛既泰菜系我数一数二like既泰菜嚟,第一次去中环狗毛饮嘢既时候试过,好食过好多泰国餐厅!呢到都有得食,叫返个马拉盏炒椰菜苗,食住等汤滚🤪食泰菜点可以唔饮龙眼蜜,叫咗一壶嚟share,呢到起码倒到6杯,都系$68😳打边炉点可以唔点酱,呢到酱料区有10几种配料拣老公最钟意食毛肚,叫咗个特级毛肚,有冰底keep住冻,渌7-8下就食得,劲爽脆,而且都有10几块大大块,抵食!牛舌片都系冰底上,渌几下就食得,好弹牙手打墨鱼丸劲大粒,同场叫咗花枝丸,size大成倍有多,好弹牙又有墨鱼粒,必叫!玉米笋好大条,呢到半份都比咁多😳牛牛登场全部都好有排场😻🧊底keep住新
呢间火锅店平时就饮酒饮得多,捞埋火锅真系估佢唔到,喺宝勒巷嘅地舖,门面非常吸睛,唔怕揾唔到! 地库环境都好宽敞,座位好舒服唔会好逼 店员好好一坐低除咗介绍咁多款汤底之外,仲请我哋like同share佢哋嘅社交平台,可以免费送汤底或者半价拣另外既精选 火锅,超抵呀! 我哋就拣咗麻辣鸭血锅拼蕃茄薯仔浓汤,两款汤都有汤料,谂到系送既就更加抵🤪 等紧焗炉滚嘅时候有咩做?梗系食住菜先啦!
呢到都有得食,叫返个马拉盏炒椰菜苗,食住等汤滚🤪 食泰菜点可以唔饮龙眼蜜,叫咗一壶嚟share,呢到起码倒到6杯,都系$68😳 打边炉点可以唔点酱,呢到酱料区有10几种配料拣 老公最钟意食毛肚,叫咗个特级毛肚,有冰底keep住冻,渌7-8下就食得,劲爽脆,而且都有10几块大大块,抵食! 牛舌片都系冰底上,渌几下就食得,好弹牙 手打墨鱼丸劲大粒,同场叫咗花枝丸,size大成倍有多,好弹牙又有墨鱼粒,必叫!
玉米笋好大条,呢到半份都比咁多😳 牛牛登场全部都好有排场😻🧊底keep住新鲜仲有干冰烟雾弥漫,人生就系连食饭都要有仪式感😽
牛肩胛雪花分布得好平均,牛味好浓郁,份量都唔少,够晒两个人share 人均$400,已经棒住个肚差啲走唔郁,好抵食!狗毛酒吧泰菜而家连 火锅店都捞埋,好期待以后有咩惊喜🤪