2024-10-28
食西餐食到闷闷地朋友建议食韩国菜Bingo and Cook位置就脚,就喺铜锣湾中心地段。Lift一打开,恍如置身地道韩国餐馆,就好似香港嘅大排档咁,装潢设计好casual ,可以放开怀抱去扫餐劲!50 cm杂锦海鲜上台都几震撼,要两个Gas炉同时开动才能承托得住50cm 海鲜窝。鲍鱼、原只肉蟹、海虾、青口、蚬、原条鱿鱼🦑,超丰富😋以大量芽菜、冬菇、椰菜垫底,丰富蛋白质还有足够纤维;汤底就用咗辣椒酱调味加埋海鲜嘅鲜味,我见隔篱枱叫咗个公仔面放落去,我哋因为太饱就冇试,不过见到佢哋食得津津有味,好正咁😍蜜糖韩式炸鸡食韩国嘢一定会叫炸鸡,炸鸡拎上手,热辣辣、入口脆卜卜。炸鸡出名重口味,配蜜糖酱味道就多点变化,冇咁死咸,惹味爆灯,件件都成半个拳头咁大,食几件已经饱左大半。海鲜煎饼就好似中式嘅薄撑,但系材料更加丰富,加埋超多香葱,唔会太多淀粉质,但系有好好味。碟碟都份量十足 ,我哋三人行先勉强食得晒,除返开,每人都系二百零蚊,朋友果然冇介绍错😍👍🏻
食西餐食到闷闷地
朋友建议食韩国菜
Bingo and Cook位置就脚,就喺铜锣湾中心地段。
Lift一打开,恍如置身地道韩国餐馆,
50 cm杂锦海鲜
鲍鱼、原只肉蟹、海虾、青口、蚬、原条鱿鱼🦑,超丰富😋
以大量芽菜、冬菇、椰菜垫底,
蜜糖韩式炸鸡
食韩国嘢一定会叫炸鸡,炸鸡拎上手,热辣辣、入口脆卜卜。
海鲜煎饼
朋友果然冇介绍错😍👍🏻