餐厅: 香江花月 (百誠大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
几时都要打边炉🤪终于去到可能系全香港最靓既火锅店由门口到舖头入面都充满特色打卡位!最特别系有间充满team lab feel既房可以疯狂影相📸️食之前都忍唔住影返几张先🤭第一次食,汤底拣左个高颜值既日本牛乳玫瑰锅🌹 ($168)锅入面既木瓜上放左个牛奶玫瑰同食用花瓣🌼而爱食肉肉既我地就拣左全牛宴🐮▪️香江并 ($788)超澎湃既肉肉一上枱靓到哗一声,有8️⃣款唔同部位既牛,包括:玫瑰花形既安格斯肥牛、牛心顶、手切肥牛、牛柳粒、黑柏叶、牛白肉、牛脷同牛小腿。两款肥牛既牛味好香浓,唔点任何酱料仲会食到淡淡牛奶香🥛而且牛肉唔系超薄切,系有厚度既肉肉😋肉质超嫩,完全唔韧👍🏽个人黎讲最中意牛白肉,即系牛胸爽,佢肉味唔重,食落油而不腻,仲好爽口😍▪️七色丸 ($98)挂住食肉差啲唔记得左我地仲有七色丸,唔好以为佢得只色🤣全部都有独特味道架!分别有红咖哩鱼丸、咸蛋黄墨鱼丸、椰芋墨鱼丸、蟹子墨鱼丸、黑松露墨鱼丸、南乳墨鱼丸同青咖哩墨鱼丸。粒粒都爽口弹牙,震撼味蕾!最后连饮品都非常igable! 连个名都特别过人😆上枱时店员仲喺呢两杯饮品上唧出烟熏气泡🫧▪️桃花缘 ($88)桃味🍑清香,个底仲有桃味啫喱,加埋乳酸梳
几时都要打边炉🤪终于去到可能系全香港最靓既火锅
由门口到舖头入面都充满特色打卡位!

第一次食,汤底拣左个高颜值既日本牛乳玫瑰锅🌹 ($168)
日本牛乳玫瑰锅

▪️香江并 ($788)
香江并

▪️七色丸 ($98)
七色丸

▪️桃花缘 ($88)
桃味🍑清香,个底仲有桃味啫喱,加埋乳酸梳打,好饮又解渴
▪️凤琉香 ($78)
菠萝味🍍既特饮,清新菠萝果香,味道有啲似fruit punch

呢度无论店内风格定食物摆设都非常精致,旧香江情怀配上高质食材,绝对系火锅控必试‼️
2022-08-04
日本牛乳玫瑰锅