2018-05-30 365 浏览
未食五月糭,天气已经热到傻,唔想户外活动闻臭汗,商场自然系最佳避暑胜地。我最爱去荷里活广场,搭港铁钻石山站上盖,好几间大型连锁店位处其中,啱晒我嘅消费路线,凉住冷气干干爽爽,㨂下又试下,两三个钟话咁快就过了老友一早有饭局,留低我孤军作战,一于享受独个儿的购物乐,试埋波鞋运动装,不经不觉已经晚上九点多,满载而归先识得肚饿,巡上三楼揾食,一个人断估唔会shabu shabu 咁毒,上海菜、福建菜又食唔到几多款,foodcourt ? 我买到成手货,冇理由仲要自己捧来捧去。就喺food court 冇几远,我找到了🤩札幌,仲要NO.1 添,唔驶念即时对号入座都成九点半了,全场几乎满座,好彩我一个人,可以独亨二人枱等位嘅时候,喺门外已经知道呢间铺头出名系招牌牛油拉面,睇我买嘢咁狼就知道单一项目唔能够满足到我人气杂锦拉面日本义烧够晒腍,仲要有小小肥边,唔驶点用力咬,入口即融,酱油猪软骨够晒入味,食到软骨咯的一声,好爽呀😆除左软硬配搭正之外,但凡食拉面汤底就系灵魂,我𠽌𠽌声连面带汤,顺势𠽌埋条大蟹柳,三扒两拨已消灭左大大碗拉面。片开只鸡中翼黎烧,囗感唔同晒,就好似食梗件好滑嘅鸡柳咁,鸡皮脆卜卜,薄

老友一早有饭局

都成九点半了,全场几乎满座,好彩我一个人,可以独亨二人枱
人气
串烧鸡翼

片开只鸡中翼黎烧,囗感唔同晒,就好似食梗件好滑嘅鸡柳咁,鸡皮脆卜卜,薄薄嘅盐花咸咸地很滋味呢😍
烧牛舌

牛脷表面略带金黄却没有过火,薄切嘅口感就如刚巧熟了的牛肉干,不韧而有𡁻头,十分适合作餐前小点。
白桃🍑果酒

吃烧物别忘点这个白桃果酒,桃味清新,泡泡的梳打感觉,消暑解渴又不太甜,推介呀

开心想食就食,札榥呢度真系可以食得好畅快,晚市二人餐也不过$199.- 我呢餐都系咁上下,
今日独个儿札榥,下次必定携眷再来
2018-05-27
串烧鸡翼