2024-10-24
爆打柠檬,手打香水柠檬手摇饮品店真系越开越多!今次懒惰二人组去到石门,遇上「柠可遇见」!系一间香水柠檬专门店。里面买嘅产品用上鸭屎柠檬,配上唔同嘅材料,好似椰奶,蔬菜,生果等,创造出几款独特嘅口味。《柠檬菠萝鸭屎香》 $33新鲜菠萝加上我是柠檬香~十分清爽!仲会饮到啲柠檬同菠萝添!店员话佢地都希望制作出较健康嘅手摇饮品,所以就算正常甜度都唔会好甜!懒惰二人组就拣咗半甜,🐭觉得甜度都适中。《柠檬黑咖啡》 $36鸭屎柠檬加斋啡,斋啡就当然一啲糖都冇啦!店员话可以request 加糖。不过,🐯🐭平时都饮斋啡,所以就唔加糖喇!第一啖饮落去比较酸,不过饮多啖会饮到咖啡嘅涩味同香水柠檬独特嘅香味,两者夹埋一齐都几特别!出面未试过!而家买两杯仲送包香水柠檬干!店员话可放两片落水或茶冲泡黎饮。出面买果干一啲都唔平!返去又可以自制多几杯茶饮啦💚今次🐯🐭有两款口袋名单,下次要去再试~第一款系柠檬椰奶,店员话呢款系推介,市面少见!$36另一款系紫苏热饮 $30,紫苏既野饮都真系好少见咁,睇产品图片系梦幻嘅紫色嚟~ 💜
《柠檬菠萝鸭屎香》 $33
新鲜菠萝加上我是柠檬香~十分清爽!
仲会饮到啲柠檬同菠萝添!
《柠檬黑咖啡》 $36
鸭屎柠檬加斋啡,斋啡就当然一啲糖都冇啦!
出面买果干一啲都唔平!
返去又可以自制多几杯茶饮啦💚
今次🐯🐭有两款口袋名单,下次要去再试~
第一款系柠檬椰奶,店员话呢款系推介,市面少见!$36