2019-03-22
又系一个收工得夜既晚上~ 其实夜晚既铜锣湾都仲有几多好野食既 (讲紧真系夜到十一二点个d钟数)不过去到咁夜而第二日又要返工既话, 我多数都想求其食一餐抵食又好食就好似系bonus咁, 今次就拣左系时代广场隔离既金记冰室食个宵夜仔茶餐厅其实真系几方便, 有唔同款式既食物之余价钱又唔贵有时同男朋友想食唔同类型既野都可以系一间茶餐厅入面搞掂哂呢间金记出名系有靓装修, 有d怀旧feel加上咁夜先去食又冇乜人, 令整体感觉加分不少 坐得好舒服~ haha 今次系第一次系金记食宵夜~ 平时都系食佢既lunch多 (有机会会再写食评, 劲推介佢个吉列猪扒!!)我地叫左 沙嗲牛肉即食面 (配火腿奄列及牛油多士) ($51) 同埋 咖喱猪扒捞即食面 ($48)都系不过不失既沙嗲牛面, 个公仔面软硬适中配埋火腿奄列同牛油多, 一个女仔食唔哂呢🙈 对于男仔来讲份量应该都ok男朋友叫的咖喱猪扒捞即食面, 猪扒唔算非常“鞋”, 水准都ok 咖喱捞公仔面都几特别佢既热饮杯入面有字“多谢你饮我”, 每次饮我都会笑一笑, 突然感到窝心~ haha宵夜来讲一人大约$55内又有埋野饮都算ok 系铜锣湾呢个价钱都唔差呢
不过去到咁夜而第二日又要返工既话, 我多数都想求其食一餐
茶餐厅其实真系几方便, 有唔同款式既食物之余价钱又唔贵
有时同男朋友想食唔同类型既野都可以系一间茶餐厅入面搞掂哂
呢间金记出名系有靓装修, 有d怀旧feel
都系不过不失既沙嗲牛面, 个公仔面软硬适中
咖喱捞公仔面都几特别
呢餐比起一般茶餐厅其实都唔算好平, 不过食物质素同舒服既环境都算值回票价既