2010-01-11
友人劲中6串22 足球,咁开心梗系请大家食饭,再来大中华﹗之前都已想带埋食家来,难得老友相邀,当然却之不恭﹗冰镇墨鱼﹗新鲜甜美,入口爽脆弹牙,好吃﹗再来一个细羊腩,我就当然唔食,不过友人们吃过都大叫好,不太膻,肉味浓甜,入面有劲多马蹄,够哂香甜﹗再来是大炒王,小炒王就食得多大炒王真系第一次试,入面是鱼仔、虾干、腰果等,炸得松脆又香口,椒盐味恰到好处,惹味非常,值得推介﹗腊味煲仔饭依然有上次既水准,足料,干身,香口,粒粒分明又企身,香葱粒够哂多,啖啖惹味,天气冷冷下整一碗真的成身暖哂。辣酒东风螺虽然系细只不过弹牙惹味,个汁细嚼下时辣度非比寻常,小心为妙。铁板猪手又系无我份,友人吃过说口感腍软,汁做得很好,够肉味﹗最后饮啤酒吹水再要埋个小炒王,是腰果虾干菜匍韮菜花,镬气足够惹味,不过大小相比下都系大炒王更胜一筹﹗唔洗钱食野都特别好味,多谢老友,赢多0的﹗食多0的﹗
之前都已想带埋食家来,难得老友相邀,当然却之不恭﹗
冰镇墨鱼﹗新鲜甜美,入口爽脆弹牙,好吃﹗
唔洗钱食野都特别好味,多谢老友,赢多0的﹗食多0的﹗