1K
2017-02-12 721 浏览
初四喺旺角食完韩国野,谂住走去卡拉OK Hea下,点知原来香港人真系冇咩野做,哈哈full晒,仲话要等几个钟头先有机会有房,咁梗系唔等啦。跟手就慢慢行过去登打士街𠮶边谂住买杯野饮,认真讲本身几讨厌呢条街,因为真系任何时间都好多人,要用九牛二虎之力先行得过。不过呢度都有好几间台式饮品店,好似清玉、茶汤荟、贡茶等,我地当日就拣左 KOI Thé,系台湾50岚喺香港开嘅品牌,主打玛奇朵饮品,以前都有帮衬过好几次都觉得OK。乌龙玛奇朵 $23/中之前饮过几次,分别系水蜜桃、榛子玛奇朵,都觉得佢地嘅玛奇朵的确几香甜幼滑,今次叫咗乌龙玛奇朵 - 少甜。本身乌龙茶几清,配合玛奇多嘅甜味,啱啱好。饮嘅时候喺杯盖上𠝹开少少,不用饮管,入口既有细滑奶泡,又有淡淡清茶,解渴得黎唔会好寡,不俗,价钱亦唔贵。

乌龙玛奇朵 $23/中

本身乌龙茶几清,配合玛奇多嘅甜味,啱啱好。
乌龙玛奇朵 $23/
乌龙玛奇朵