2022-09-22
环境一流既爸爸「生日饭」哗,第一次去咁高级既酒店食自助餐,不过餐厅唔算大,个场比我预其中细,因为一早订台时request咗要窗口位,所以不负众望我地可以坐到窗口位,可惜天公不美,当日六点到,天仲未入黑既,但当日空气污染指数不好及太大烟霞,所以从窗口望出去个境就一般,不过入黑之后,境色就级靓!入返正题先,讲下野食先!野食唔算十分多,但样样都几好食!海鲜区:生蚝(我最爱)、长脚蟹、蟹钳、蚬、大虾、黄金螺、等等!熟食区:咖喱、烧味、切鸡、叉烧、热食几款、烧牛肉、半肉、炒饭、一口汉堡、等等!甜品我觉得算多野拣,我好中意佢个面包布丁,好好味,我食左3次,个中汤几好饮!今次食左40只生蚝,返屋企都"无"肚柯,姐系证明d蚝都干净新鲜!整体黎讲,我觉得呢间酒店系食个境,唔系食食物既,不过爸爸一直想黎试,咁就带佢黎开心下!入黑后,餐厅偏暗,都几浪漫既!最后差唔多走既,职员有拎个蛋糕仔出黎,因为订台时讲左系有人生日!
可惜天公不美,当日六点到,天仲未入黑既,
不过入黑之后,境色就级靓!
入返正题先,讲下野食先!野食唔算十分多,但样样都几好食!
入黑后,餐厅偏暗,都几浪漫既!
海鲜
剌身