2016-05-24 5746 浏览
考试温书左成个月终于完sem, 考完试梗系要食返餐好野,之前朋友极力推介呢间Lavilla, 呢日终于黎左试喇。Lavilla位于尖沙咀中心,如果唔系朋友介绍真系唔知有个甘正既地方,地面既餐厅全部都对住维港又有很多露天位,环境真系一流,当堂已经决定下次要黎试隔离果d餐厅。讲返Lavilla, 当日我地12点半去到,唔使得等位,被安排系窗边既位置,望住个海真系好正, 而且位置好宽敞,之后仲同两个frd影左好多相!黎到当然要试下semi buffet, 净系buffet就158,包括沙律吧,汤, 甜品加饮品。 如果要加main course就贵少少。我地三个人就加左两个main course。分别系烟肉什菌忌廉意粉同香煎虎虾配薯蓉。聼店员讲原来佢地main course既menu系一个礼拜转一次架。个沙律吧真系比我地想象中丰富,连冻海鲜都有,同埋好新鲜。甜品当然冇得同大酒店比架喇,但系都不过不失。成餐饭影下食下都食左三个钟。总括黎讲呢个价钱食到甘既质素已经好满意,同埋真系食个环境都唔只,之后会recommend俾d friend,因为好似唔系好多人知道呢个地方。
甜品吧
钟。