2019-03-07
1950 浏览
麻辣火锅瘾又起,加上朋友生日上网见到铜锣湾有间麻神睇落价钱合理,仲要系台湾过江龙,即刻扑搥🥳 呢间火锅店装修走high class 路线😍灯光昏暗,枱与枱之间分隔得开😛中间位置又有屏风阻隔👍🏻非常有空间感另外值得一提,佢地有outdoor area 嫁!仲有bar可以饮野😋 好chill😍甫坐低叫好汤底同食物,侍应端上了汤底🥰 麻神麻辣老饕锅拼花胶鸡锅 $298听店员介绍,佢哋秘制嘅麻辣锅汤底只用药材、蔬菜、水果及香料熬成,同坊间完全不同,即刻试一啖,先系麻辣香气扑鼻,然后能想到药材的气味😛 麻辣而不呛喉😗 饮多几啖汤都得呀!千祈唔好错过佢哋嘅果冻鸭血😍都系朋友们大力推介的👍🏻花胶鸡汤则是鲜甜不腻,仲有女生们最爱的花胶,够哂滋补🥰记住饮多啖汤食多件鸡先打边炉呀😋之后牛小排$288 同牛颈脊 $328就出场🥳一食就觉得肉质嫩滑因为师傅会帮手招待帮手烫牛肉🤪师傅话呢个有三种食法😱而呢三种食法都不能直接放于锅中碌熟d牛肉🧐而系准备另一个碗😋呢个方法可以防止纤维收缩,令到牛肉比较有咬口🥰 第一种食法就系净牛肉,能够试到牛小排同牛颈脊嘅鲜嫩同鲜味😘第二种食法系加一粒蒜苗🌱第三种食法系加蒜苗+辣
上网见到铜锣湾有间麻神睇落价钱合理,
仲要系台湾过江龙,即刻扑搥🥳 呢间 火锅店装修走high class 路线😍
灯光昏暗,枱与枱之间分隔得开😛
中间位置又有屏风阻隔👍🏻非常有空间感
另外值得一提,佢地有outdoor area 嫁!
仲有bar可以饮野😋 好chill😍
甫坐低叫好汤底同食物,
侍应端上了汤底🥰
麻神麻辣老饕锅拼花胶鸡锅 $298
千祈唔好错过佢哋嘅果冻鸭血😍
都系朋友们大力推介的👍🏻
花胶鸡汤则是鲜甜不腻, 仲有女生们最爱的花胶,够哂滋补🥰
记住饮多啖汤食多件鸡先打边炉呀😋
之后牛小排$288 同牛颈脊 $328就出场🥳
一食就觉得肉质嫩滑
因为师傅会帮手招待帮手烫牛肉🤪
师傅话呢个有三种食法😱
而呢三种食法都不能直接放于锅中碌熟d牛肉🧐
而系准备另一个碗😋 呢个方法可以防止纤维收缩,令到牛肉比较有咬口🥰
第一种食法就系净牛肉,能够试到牛小排同牛颈脊嘅鲜嫩同鲜味😘
第二种食法系加一粒蒜苗🌱
第三种食法系加蒜苗+辣椒油🌶 一食落有种凶狠感觉🤣但劲过瘾!😍
因为油同香料都系台湾空运,然后师傅自己炒成😘
酒香白肉 $58
呢个一试难忘!经过花雕酒腌制🥰
劲香呀真系😍😍😍
科学王子面 $44
听师傅讲王子面系台湾学生既零食😂
师傅会帮手将面灼到岩岩熟,要保留返少少硬度,
加埋葱花同辣油😚 好新鲜😋
综合丸子拼盘 $118 (猪、鱼、墨鱼、虾、牛)
叫丸子拼盘就食到多种类🥰 比较特别系梅菜猪肉丸,其他丸类都系手打👍🏻
排骨酥 $68
肉质较扎实,唔会好油腻🤤
黑毛肚 $78
记住唔好碌太耐,十秒就刚好🥰
元蹄筋 $68
打边炉也少不得一杯正嘅饮品👍🏻 冻柠檬梳打好开胃
整体都非常满意,服务态度非常好呀!
最后仲叫咗雪粑做甜品🥰
有Coconut同 wild berries 😋 绝对有惊喜!