2019-08-29 2663 浏览
听同事讲公司附近有间素食馆,叫丽姐厨房,好好味,于是我地lunch都去试下。可能大家都知好味又抵食,去到时几乎座无虚席的,好彩刚好仲有位,唔洗等。入到去发现成间餐厅都摆满佛学装饰,望住d有意义既句子,坐响附近食饭,其实心中都觉得安宁。讲反餐厅,佢大厅系自助式三𩠌一汤,白饭任装(其实汤都系)。禁先50蚊,响湾仔来讲好抵食。佢餐牌上既食物卖晒就会换其他,所以有想食既就要快。另一边有厢房,入面就食其他精致既素食,当然相对会贵dd。我地两个人食,刚好可以点晒6款食品。南乳斋,蒸水蛋同椒盐鸡脾系要推介下,蒸水蛋好滑,椒盐鸡脾明明系斋,又可以食到鸡脾质感,好正!虽然佢睇落细细份,食完其实好饱肚,要特别讲下d饭唔系纯白饭,有红米同小米,帮助大家消化。另外汤既料都好足,花生连藕都好多,而且饮得岀系老火汤,无味精,大赞!另外佢仲有中式甜品可以叫,每日款式都不同,有无你喜欢既款都要靠运气。另外要提下餐厅职员全部都好友善,个个都笑容可掬,又会帮助下唔熟习点餐程序既客人。老实讲,湾仔呢个价钱,食到呢种环境同服务,真系一流。有时间都会再反来食!