2023-06-22
好耐无食台湾野啦! 上星期放工就去左奥海城3期既老妈拌面,见到有一个圆形打卡座位好特别,而窗边都有数个梳化位,挂满植物,我地就拣左阔落既梳化位坐得舒服D😌 我地既晚饭就点左:.🍱酥炸猪排肉燥饭 (套餐)套餐包一个主食、前菜小食、一杯饮品同甜品! 酥炸猪排同肉燥饭分开上,肉燥饭既肉燥酱几多下,而且仲有半只溏心蛋,捞饭食很不错! 而酥炸猪排都几香脆,就算无酱汁都好味! 小食是带点麻辣既四季豆,几开胃! .🍧Dreyers雪糕配草莓酱 (跟餐)套餐既甜品有雪糕,可拣朱古力或草莓酱,估唔到个雪糕球几大,淋满草莓酱后仲有花生同饼干,好好食!.🍍凤梨茉莉鲜果茶 (跟餐)凤梨茉莉鲜果茶好大杯! 里面充满好多水果,有士多啤梨、百香果同苹果等,加上凤梨酱同水果,好fresh,而茉莉茶好清香,好解渴!.🍜和牛炸酱拌面我地另外散叫左拌面,呢度招牌系拌面,点都要试下! 拌面既面底可拣幼面或刀削面,我地就拣左幼面! 而个人来讲都觉得幼面会好食D,因为会比较入味同Juicy! 和牛炸酱就好似肉燥酱汁咁,系一粒粒肉,唔系一片片,最适合拌面来食! 仲有煎蛋! 整体味道都唔错!.🫓香煎葱抓饼妈子一向钟意食葱油饼,唔系度
🍱酥炸猪排肉燥饭 (套餐)
🍧Dreyers雪糕配草莓酱 (跟餐)
🍍凤梨茉莉鲜果茶 (跟餐)
🍜和牛炸酱拌面
🫓香煎葱抓饼
妈子一向钟意食葱油饼,唔系度度有,所以见到呢度有就试下! 份量超多! 有差不多7-8片,呢碟系一片片薄身既手抓饼,充满葱油香,简单又美味
🧋老妈黑糖珍珠鲜奶茶
见唔少人话呢杯唔错,所以叫左杯饮,系台式既鲜奶茶,珍珠都几软糯有口感!