天朗气清 行完山同朋友在东涌的小村落寻找美食 环境非常舒适 餐厅设有户外和户内座位 若有宠物同行 建议可坐户外位置 可以与毛孩儿一起用餐 这里还有免费泊车 非常好炎炎夏日我同朋友一人叫咗一杯生啤 凉浸浸冻冰冰 真系大快朵颐 把酒谈心 环境舒适又宁静 真是一个用餐的好地方青木瓜沙律$80 木瓜丝切得好幼细 口感非常爽脆清甜 酱汁酸酸may may好开胃 仲有原只大虾啖啖肉 爽口又弹牙烧牛肉$80 分量好多 好大碟 超抵食 牛肉烧得一啲都唔干 有阵阵烧烤味道 肉汁丰富 而且肉质淋滑 又带点咬口 肉味浓郁 没有半点雪藏肉味烧大虾$188/3只 只只大个手板 好巨型 厨师好细心已经去除虾肠 并加入蒜蓉 烧到香喷喷 虾肉扎实爽口弹牙 味道鲜甜可口 非常新鲜绿咖哩鸡$80 泰式香料味道刚好 唔会咁过㗎呢嘅味道 反而可以提升成个菜式嘅层次感 主菜系鸡肉 另外加入大量蔬菜配料 例如茄子,豆角...有菜又有肉 够晒丰富蒜蓉包$28 烘到脆卜卜 蒜蓉和牛油的味道 香喷喷 用嚟点咖哩食 简直系一流 面包吸收晒咖哩嘅酱汁精华 真是让我停不下口估唔到一个细细嘅村落 有一间咁正宗又咁抵食嘅泰国餐厅 这里的菜色多样

估唔到一个细细嘅村落 有一间咁正宗又咁抵食嘅泰国餐厅 这里的菜色多样化 沙律前菜,串烧,炒粉面饭,海鲜蔬菜甜品一应俱全 重点系价钱合理份量多 值得推介