2024-04-28 249 浏览
之前月生日朋友请食饭请咗我呢一间板神食,早两个礼拜book既枱,好彩仲有吧台位餐厅而家做紧感谢祭$ 398蚊一个人铁板烧14品, 唔同部位要再另外加💴我同我朋友分别嗌咗唔同set🐮set1 澳洲和牛厚烧($448) 🐮set 2 和牛A5厚烧 ($648 )再加咗支细清酒 同正常铁板烧餐厅一样 佢会将啲材料放喺你面前畀你影相,我哋两个人所以佢就将两个人嘅份量一齐放落同一只碟度海鲜有蚝有鲍鱼同埋虾另外有少少前菜同有个甜品 前菜有几块刺身同一碟沙律,加小拌菜。之后系煎蚝味道都正常。食完之后就上煎鲍鱼,鲍鱼煎得唔错火候控制得几好。另外佢系用咗啲香草牛油去煎 ,所以调味嚟讲都唔单调。再之后煎埋只虾,呢个都正正常常之后有啲🥬烤蔬菜用来间场,仲有个面豉汤 再之后就入正题 :🐮澳洲和牛同A5厚烧 个牛佢好似会问你想要几多成熟,但系推荐好似系五成,所以我哋两款都嗌咗五成熟。个师傅知我哋点咗两款餐好好人问我哋会唔会想人一半,我哋话ok于是左于是乎佢将两块牛分成八件再畀我哋每人四件四件 。两款牛食落都好好味 ,A5𠮶只油脂感重少少入口即溶,澳洲𠮶只就肉味重啲稍为有少少咬口,但系都好好味。如果约两个人嚟食我

我同我朋友分别嗌咗唔同set
🐮set1 澳洲和牛厚烧($448)
🐮set 2 和牛A5厚烧 ($648 )
再加咗支细清酒
海鲜有蚝有鲍鱼同埋虾另外有少少前菜同有个甜品

前菜有几块刺身同一碟沙律,加小拌菜。之后系煎蚝味道都正常。

再之后煎埋只虾,呢个都正正常常
之后有啲🥬烤蔬菜用来间场,仲有个面豉汤

再之后就入正题 :🐮澳洲和牛同A5厚烧
两款牛食落都好好味 ,A5𠮶只油脂感重少少入口即溶,澳洲𠮶只就肉味重啲稍为有少少咬口,但系都好好味。如果约两个人嚟食我都推荐一人叫一款唔同嘅,我见隔离枱嗌咗薄烧系一块薄牛肉包住啲葱花,跟住一人有两块定三块,对比起来讲一定系嗌厚烧正好多 。

食完牛之后就系一个和🍚牛炒饭,和牛炒饭炒得好香 ,粒粒分明口感几好,同埋份量都足。

之后甜品有🍡蕨饼同埋焦糖煎多士:蕨饼软糯唔黐牙,个多士香脆易入口,用嚟埋尾好唔错。

我哋叫呢款🍶清酒 ($250 300ml) 比较轻身清爽,少少甜好易入口,用来配铁板烧一流,推荐大家都嗌细细支可以解腻 。

坐吧枱其实都几过瘾,有得食有得睇,同埋今次睇得出我哋呢个师傅手势唔错
呢间餐厅整体嚟讲几好,性价比唔错,食物质素都好好,环境气氛都冇咩可以弹,唯独是佢人手唔系好够有时叫佢加茶叫咗几轮先有人过嚟,可能系因为我星期六晚过嚟,睇得出佢所有枱都坐满 。
2023-10-15