2023-03-23
星期日约咗班朋友行东荟城🛍️,去之前朋友话想去附近间打卡餐厅📸食lunch~餐厅装修得好精致😍,有好多画🖼️和装饰品,仲有少少复古嘅feel🕰️,加上环境好阔落,果然好适合打卡❣️而令我估唔到嘅系连食物水准都几好㖞😋蟹肉牛油果沙律🥗 面头有好多蟹肉🦀味道鲜甜,配埋清新嘅牛油果🥑好fresh嘅感觉🌱法国生蚝🦪 一向钟意食生蚝嘅我,见到咁抵食就叫咗半打🤣海水味丰盈🌊又够爽口清甜😋原只龙虾海鲜炒饭🦞龙虾煮嘅火喉刚刚好👍🏻龙虾肉够实净弹牙😋而炒饭索满龙虾海鲜嘅鲜味好够味~澳洲和牛芝士汉堡配炸薯条🍔C先生一向都钟意食burger但又要求多多🤣佢话呢个包有烘过,有少少脆口,加上有牛油香味🧈汉堡扒牛味浓、够厚够juicy💦好好食😋不过佢觉得汉堡扒嘅肉可以唔洗搅得太软滑,保留一啲颗粒口感会更正~但我就觉得无咩问题🤣德国咸猪手配炸薯条🐷呢个我都好推荐🌟猪手外皮香脆,内里肉质细嫩😍就算唔沾酱都好好食👍🏻另外我地仲叫咗黑松露白汁带子意粉🍝、炭烧猪仔骨配炸薯条🍖,和法式青口锅配薯条🥘全部都几好食😋不过我已经开始饱,只系食到好少🥲睇到呢度,细心嘅你应该会发现有好多薯条🍟我想讲呢度嘅薯条好好食❣️佢系粗薯条,但可以炸到好香
蟹肉牛油果沙律🥗
法国生蚝🦪
原只龙虾海鲜炒饭🦞
澳洲和牛芝士汉堡配炸薯条🍔
德国咸猪手配炸薯条🐷
睇到呢度,细心嘅你应该会发现有好多薯条🍟我想讲呢度嘅薯条好好食❣️佢系粗薯条,但可以炸到好香脆😍唔似其他咁炸完都腍🤷🏻♀️不过真系太多,我哋7个人都食唔晒🤣建议大家唔好一次过叫几样配薯条嘅食物~
虽然好饱,但C先生有2个胃🤣提议再叫甜品~
芝士蛋糕够软滑🍰,法式焦糖炖蛋🍮面头嘅焦糖唔系烧到硬脆果种,整体好重蛋香味😍两个甜品都好食😋
餐厅仲有live Band同埋有桌球玩添~我就玩咗一阵,但完全打唔中🤣🤣🤣
我哋系揸车去🚗,T-Bay有泊车优惠,唔揸车嘅可以搭酒店shuttle往来东涌港铁站~
#东涌#tungchung
#东涌美食 #东涌打卡 #东涌 #金钟餐厅