2021-05-28 459 浏览
K11 Musea不嬲都系我好钟意嘅商场,啲餐厅大部份都系非集团式。今次嚟到呢一间位于商业大厦Lobby咖啡室,环境非常好,楼底好高、装修精致、环境宁静。讲嘢都要好细声,唔好打扰到隔离啲人。一间硬件咁好嘅咖啡室,点解啲咖啡咁难饮?点解啲Tiramisu 咁难食?点解佢剩系得一次性餐具咁唔环保?呢一间咖啡室真系得个样我哋叫咗一杯coffee tonic, 一个tiramisu 同埋一杯Okinawa Black Sugar Almond Latte。coffee tonic 正常(加左tonic water之后其实差唔多每间coffee shop都系差唔多味),tiramisu 个蛋糕底唔够湿好似普通戚风蛋糕。杯Okinawa Almond Latte 可以用难饮泥形容,本身都有成日饮杏仁奶,但系呢一杯Latte好似落咗好多水咁非常淡口,同Coffee Academics 杯Okinawa Black Sugar Latte 差天共地,就算人哋用普通牛奶同杏仁奶嘅味唔会相差咁远,系应该落得太多水嘥咗杯饮品。 总括来讲食物咖啡质素唔得嘅话硬件有几好都冇用,出面太多好嘅选择,可能佢主要做喺呢

总括来讲食物咖啡质素唔得嘅话硬件有几好都冇用,出面太多好嘅选择,可能佢主要做喺呢度返工嘅人嘅生意,不过佢难饮嘅程度我谂啲人情愿饮Starbucks😅