2014-01-15 5085 浏览
睇过食评, 见到好多人赞好, 而且系强调有机菜, 于是朋友就拣咗呢间作为我地3 位老友记的聚餐地点.地点真系好便利, 系铜锣湾港铁站C 出口的对面.  上到餐厅, 给人一种好 warm 的感觉.  面积不大, 室内有3张4人枱, 再加 open kitchen 围边的 L 形 bar 枱, 那里也可以坐10-12 人.  室外就有数张枱.我地就坐系靠近通往室外门口的4人枱, 由于室外有人吸烟, 所以每次有人出入, 都会飘入阵阵烟味.咁佢有一个 standard menu + 一个 special menu, 我地就叫咗3 款 special menu 食品 + 1 款 standard menu 食品 1) 山芋饼 : standard menu, 算系4款食品之中最好味.  外面系饼, 内有山芋+类似墨鱼粒的混合料(2) 日本苦瓜豚肉沙律 : 好 fresh, 但略嫌 sauce 太少, 感觉似食苦瓜+豚肉+菜而已(3) 炆猪腩肉 : 伴碟的焗红椒够入味, 但D 猪腩肉就"鞋+韧"咗D, 比煲完汤后果D 猪肉好少少.........(4) 焗鸡脾肉配鱼子酱 : 鸡脾肉好香GE 香草味

咁佢有一个 standard menu + 一个 special menu, 我地就叫咗3 款 special menu 食品 + 1 款 standard menu 食品 :

(1) 山芋饼 : standard menu, 算系4款食品之中最好味.  外面系饼, 内有山芋+类似墨鱼粒的混合料
(4) 焗鸡脾肉配鱼子酱 : 鸡脾肉好香GE 香草味, 但就淡口D, 所以伴碟都有盐俾大家沾

不过, 份量真系啱D 细食的女士.
2014-01-13