2018-12-28
一向对工厂大厦嘅餐厅都冇咩好感觉得位置偏僻质素通常都一般 但今次发现咗呢个环境都几舒适嘅楼上Cafe虽然呢度位置比较偏僻今次去食都揾左几耐时间 但上到去觉得成个环境都唔错 今次食饭系晚餐但系同朋友都可以倾吓计唔会话赶住买单 觉得如果食晏昼嘅话都几适合拎部电脑嚟呢度温下书倾吓计享受下 觉得呢度嘅装修店主都用左唔少嘅心机今次我哋叫咗五个主菜一个小食share 分别叫咗一个龙虾汁烩意大利海鲜饭$138 呢个海鲜饭龙虾汁味都几重但我个人就比较钟意落多啲芝士粉落去食🤔意大利黑松露意粉$118 呢个意粉同其他西餐厅其实冇乜分别 质素正正常常 冇话特别好食特别差咁样 叫呢个意粉谂住有少少淀粉质饱下肚法式香草烤鸡$158 呢个我哋拣咗意粉 本身谂住呢个应该系脆皮烤鸡 但系黎到个鸡反而有啲似油鸡嘅感觉 不过其实佢个鸡都几好食 意粉本身就冇乜味 可以加少少芝士粉落去调下味香煎慢煮西班牙黑毛猪$148 呢个猪扒同平时食嘅唔同 食落去唔会好硬 质感爽得来又有啲似牛扒嘅咬口 肥膏分部啱啱好唔会太肥但又有少少调剂下 慢煮手打牛肉汉堡$108 觉得呢度最出色嘅可能就系呢个汉堡包! 因为今次嚟到冇晒黑豚肉汉堡所以变咗
慢煮手打牛肉汉堡$108 觉得呢度最出色嘅可能就系呢个汉堡包! 因为今次嚟到冇晒黑豚肉汉堡所以变咗做牛肉 虽然呢个汉堡包唔算得上非常好食 但觉得呢度嘅质素都唔差 我谂最紧要系呢度食饭嘅环境比较好同埋可以慢慢咁食唔使好似其他餐厅咁赶住交枱
总括来讲呢度食饭质素唔错 最值得赞嘅可能系环境 装修同埋侍应都几好呢度好适合年青人喺度温书倾计做下自己野装修同埋侍应都几好呢度好适合年青人喺度温书倾计做下自己野 呢度仲有免费Wi-Fi提供 其实除咗地点比较偏僻之外都几好