好耐冇出嚟食烧肉放题, 适逢网上见到呢一间价格性高嘅食店 ,而吸引到我嘅就系佢系无限时及价钱合理烧肉放题, 所以决定约家人一齐嚟朝圣一下 。早在一个月前已经订枱book位 ,餐厅开五点半 ,去到门口侍应好有礼貌咁招呼道我哋去一张可以坐到八人嘅卡位, 呢间食店系用手机 QR code落单非常方便 ,枱面有两个明火炉方便人多时唔洗等位烧😉而价钱亦唔贵,每位都系$298蚊 连加1 , 而菜单里面大部分都系无料 但当然亦都有菜单系需额外付款,例如刺身拼盘 酒类饮品 炸物等等,大家要睇清楚价钱哦! 店铺亦都会奉上一次性嘅四款烧肉拼盘, 其中包括系 牛舌 肉眼 西冷及牛肋骨, 但大家注意拼盘中嘅数量有机会不等于人头数量,我哋今日 一行六人,拼盘每款数量都系得四件, 唔紧要啦,我哋仲可以喺菜单度落单食到饱,我最推介就系牛脷 ,虽然唔系厚切,但都爽口及大大块,都算合格,所以今晚我哋全力都系进攻牛舌 。而我最钟意嘅就系佢所有嘅肉类都未经腌制 ,烧完之后可以随著个人喜好加调味品 例如有盐 七味粉 酱油等等, 而另外我哋亦都嗌咗个自费嘅刺身拼盘, 鱼生食材 都算合格, 而另外亦都叫咗少量海鲜烧,包括海虾
而我最钟意嘅就系佢所有嘅肉类都未经腌制 ,烧完之后可以随著个人喜好加调味品 例如有盐 七味粉 酱油等等, 而另外我哋亦都嗌咗个自费嘅刺身拼盘, 鱼生食材 都算合格, 而另外亦都叫咗少量海鲜烧,包括海虾 带子 鱿鱼须等等 ,但个人觉得质素就 一般般, 若果大家系牛魔王及食肉(瘦)嘅话😂我建议大家全晚进攻肉类会食得大满足, 最后食埋雪糕 甜品等等咁就完成咗今日食放题嘅任务😂
2023-08-06
庆祝纪念