2020-09-19
今日要约有几个朋友去倾嘢, 就拣咗呢间睇落几阔落既鞍山茶座. 我地拣咗张大枱坐.阿姐都几好礼貌, 耐心等我地几个点嘢食.我地叫咗: 葱油厚切猪扒蛋饭菠萝海鲜炒饭沙嗲肉片炒河.试吓茶餐厅D基本嘢.唔洗10分钟内已齐晒所叫食物, 好快手做起㖞!呢个葱油厚切猪扒蛋饭, 坚厚切! 真系唔止1cm! 食落肉感很好! 一D都唔梅! 质素超高! 加上 葱油, 饭香! 仲要成两只蛋! 食完十分满足!朋友叫既菠萝海鲜炒饭, 劲大碟! 有虾、菠萝、鱿鱼、蟹柳, 粒粒饭香! 碟炒饭一上枱已好吸引, 仲要咁大碟同足料, 厨房有料到㖞!再另外既朋友叫沙茶肉片炒河, 又系OK wor! 沙茶系好香既沙嗲, 河粉系幼条, 炒得唔会肥腻, 条条爽滑! 食落新鲜既肉片, 再上少少芝麻系上面, 成件事CP值好高! 店内环境有关于马鞍山历史既相望吓, 唔讲真系唔知马鞍山以前系咁有趣!一般社企餐厅质素都系麻麻, 但呢间鞍山茶座社企CP值超高! 坚得! 以后开饭唔洗烦啦!
阿姐都几好礼貌, 耐心等我地几个点嘢食.
唔洗10分钟内已齐晒所叫食物, 好快手做起㖞!
厚切葱油猪扒蛋饭
菠萝海鲜炒饭