2019-05-13 848 浏览
最近成日见到好多人介绍呢间餐厅🤩入面啲装修好靓,好似童话故事入面咁啊🎨啲座位配色好鲜艳,影相好靓啊😍-约左小学同学去食,我地约好早,可以趁无咩人影下环境相📸-🔹炸蚝豉香菇春卷($58)先叫一个小食,就咁睇就系同普通春卷无分别🤔但一咬落去,个浸蚝豉味就涌出黎啦!好特别啊!入面系全部菇粒,同蚝豉好夹👍🏻-🔹咸鱼鲜鱿阔条面($98)一黎到闻到劲劲劲浓咸鱼味,好彩食落又唔会太浓太咸😆调味岩岩好,阔条面偏薄身🍝虽然系干身,但咸鱼味沾满每条面,而且鱿鱼弹牙🦑好特别又几好食-🔹日本山药烩鸡粥($78)因为我病,所以叫个粥🍲原本我好抗拒食粥,但呢煲粥好得㖞👍🏻将山药捞匀,令粥更滑身。粥吸哂鸡既精华,好鲜甜,就算斋食粥都唔会觉得寡,好味😋-话说呢度既甜品都好出名🤩所以我地都叫左两款share食✌🏻🔹猪脚姜雪糕($48)我觉得呢个好神奇,猪脚姜味既雪糕真系第一次听🐷佢又真系做到有猪脚姜味先神奇🤣上面仲有啲炸猪皮,但我就觉得唔衬个雪糕,炸猪皮有点油腻味😖🔹木瓜雪耳糖水($68)呢个系最主要想食,木瓜雪耳糖水个糖水要自己淋上去,成日睇人地啲相都已经觉得好吸引😍

约左小学同学去食,我地约好早,可以趁无咩人影下环境相📸

🔹炸蚝豉香菇春卷($58)
入面系全部菇粒,同蚝豉好夹👍🏻
🔹咸鱼鲜鱿阔条面($98)
🔹日本山药烩鸡粥($78)
话说呢度既甜品都好出名🤩所以我地都叫左两款share食✌🏻
🔹猪脚姜雪糕($48)
🔹木瓜雪耳糖水($68)
呢个系最主要想食,木瓜雪耳糖水糖水要自己淋上去,成日睇人地啲相都已经觉得好吸引😍