2023-12-31 479 浏览
今日去咗间人气火锅店食打边炉,果然名不虚传,好过瘾!🔥 首先,𠮶个鲜嫩多汁嘅美国牛肉,真系过瘾,旧旧薄切,涮一涮已经入味,软滑得嚟口感又有嚼劲,惹味到不得了。🐮 坐低唔耐,我哋就迫唔及待开始夹菜,其中最抢镜嘅就系芝士丸,热腾腾咬落去,芝士拉丝满满,真系正爆。听说晚啲会无咗,好彩顶头旧旧扫晒!汤底方面,我拣咗𠮶个南瓜栗子汤底,浓郁嘅口感细腻润滑,搅埋啲南瓜落去,饮口汤都觉得满足。最后,就系甜品时间,绿茶味嘅乳酪,醇厚得嚟又带少少茶香,完美收尾!😋同班友喺度食嘅时光真系赏心悦目,讲天讲地夹菜,消遣得好嘅。食物劲正,气氛又写意,我就算唔系靓仔,都觉得心情靓晒!今次嘅食评,绝对推介俾想亲友聚旧、食啱啱好嘅火锅嘅你哋!🍲